Live on Eurosport

Live on Eurosport2

Július 23., Péntek 14:00
Baseball, Európa-bajnokság, csoportkör: Olaszország - Spanyolország
Július 28., Szerda
19:30-20:00 Esti Hírek
00:00-00:30 Éjszakai Hírek
Július 31., Szombat 19:30
Amerikai futball, Európa-bajnokság, döntő (élő)
Július 31., Szombat 22:30
Aréna futball, AFL alapszakasz 18. forduló: Jacksonville Sharks - Spokane Shock

A hírek 15 percesek, negyedóránként ismétlődnek a jelzett időpontokban.

Last.fm

Friss topikok

  • zotya1985: helo! most vagyok itt először. csak azért írok mert olvastam hogy elég kevesen voltatok a meccsen.... (2010.01.04. 21:43) Rufusz CTSE - Rebisz SE: 37-13 (19-7)
  • warezspam (törölt): teeee, kis elkényeztetett sznooob :P (2009.07.14. 16:17) Dani Kanadában, 1. rész
  • Ingyeélő: Mikor lesz nálunk fű a villamos alatt? Monnyon le a BKV! (2008.05.30. 18:06) Jour 1 (2)
  • Lond: elég régóta, ill néha scrobboltam, de nem tudom mi alapján csinálta. (2008.05.07. 14:28) Szerdai vegyes
  • hófi: éppen a hivatalos verzió álságosságára gondoltam volt célozni mindegy. (2008.03.20. 19:09) Koszovó

Linkblog

Dani Kanadában, 1. rész

2008.09.06. 03:04 Lond

Először is elnézést azoktól, akik esetleg számítottak egy bejegyzésre tegnap, sajnos gyakorlatilag közelharc folyik a laptopért, most az a szerencsém, hogy apám alszik, a hugom pedig zuhanyzik, így van egy nyugodt 10 percem, amíg tudok írni.

Kezdtük ugye az utat az utazással, mókás taxisunk volt pesten, megállt tankolni útközben, ilyet még nem láttam soha sehol. Frankfurti reptér nem volt olyan durva, mint amire számítottam, csak nagyon sok Jumbo (Boeing 747) volt, tuti több, mint 10. A Frankfurt - Toronto járat kb 8 óra hosszú, egyáltalán nem volt vészes, köszönhetően nagy részben a kiváló szórakoztató rendszernek, mindenkinek saját kis érintő képernyője volt, ahol kiválaszthatta, hogy melyik filmet/tv-sorozat részt/CD-t akarja megnézni/hallgatni, persze egy viszonylag szűk, de azért elég nagy választékból. Ha meg nem volt kedved ilyenekhez, akkor nézhetted, hogy épp hol van a gép, mennyi telt el, mennyi van még hátra, ilyenek. Mázlim volt, mert nem ült mellettem senki, ami egy hosszú útnál azért hasznos. Megérkezve a torontói reptérre, kiderült, hogy kb minden taxis indiai, teljesen kisajátították az iparágat, igaz, a belvárosban az egyik cégnél vannak fekák is.

Toronto egyébként elég nagy, a metrómegállók kb 5-10 perc sétára vannak egymástól, és csak a belvárosnak nevezett részben elég sok van belőlük, de a reptér, ami még bőven rajta van a Toronto térképen (szemben mondjuk Feriheggyel), az 30 kilométerre van a belvárostól. Természetesen a belvárost a felhőkarcolók uralják, csakhogy itt van egy eggyel magasabb épület is, amelynek az alsó kilátó/étterem része már magasabban van az összes felhőkarcolónál. És onnan még van 200 méter fölfelé. Ez a CN Tower, íme néhány fotó róla, és belőle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 és belőle:

 

 

 

 

 

 

 

Talán a torony magasságát az érzékelteti legjobban, hogy a bal oldali képen látható objektum a Rogers Centre nevű stadion, ahol esténként baseball meccseket játszanak, meg néha van amerikai foci is, és nagyjából 50-55 ezren férnek el benne, íme:

Voltunk este ugyanis egy kellemes kis Toronto-Minnesota mérkőzésen, mert olcsóbb volt, mintha megnéztük volna a stadiontúrát. A szemközti kivetítőn mindent tökéletesen lehetett követni, ami pedig ezen a képen nem is látszik, az a tető, ami elhúzható, csak a legalja a kép tetején. (Sportkedvelőknek: 9-0ra nyert a helyi Blue Jays, a kb 8-10ezer ember legnagyobb örömére.

Tulajdonképpen keretes szerkezete volt a napnak, hiszen a Hockey Hall of Fameben kezdtük a délelőttöt, annak a helynek is megvan a hangulata, számtalan ereklye, hihetetlen dolgok (pl a 2003mas C csoportos női VB-n védő Kökényesi Eszter meze, mellette statisztikák róla, meg ilyenek), meg persze maga a Stanley kupa, egy csomó másik mellett... szóval sok kis izgalmas dolog sportbuziknak.

És hogy ma miket csináltunk? Repültünk, buszoztunk és hajóztunk a Niagaránál, részletek és képek holnap. Bár egyet ide kell másolnom :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igen, ez egy helikopter :)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lond.blog.hu/api/trackback/id/tr78649186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

warezspam (törölt) 2009.07.14. 16:17:48

teeee, kis elkényeztetett sznooob :P
süti beállítások módosítása